Nieuws

Uitreiking eerste NIKTA-persoonscertificaten ‘BHV voor Rijn-, Binnen- en Kustvaart’

Onlangs zijn de eerste NIKTA ISO-17024 persoonscertificaten ‘BHV voor Rijn-, Binnen- en Kustvaart’ feestelijk uitgereikt. Op verzoek van Tessa Zijlstra van NIKTA-gecertificeerd opleider Cuore in Weert, reisde senior accountmanager Remco Heus af naar de bunkerhaven Maasbracht.

Het aantal incidenten, aan- en schadevaringen in de Rijn, binnen- en kustvaart neemt nog altijd toe. Incidenten met als gevolg (zwaar-) lichamelijk letsel, en in het beste geval economische schade, zijn helaas geen uitzondering. Er is daarom juist ook een groeiend besef dat de veiligheid aan boord van schepen drastisch moet worden verbeterd. Een branchespecifieke invulling van de Bedrijfshulpverlening (BHV) draagt daaraan bij.

Tijdens de Maritime Industry in Gorinchem afgelopen mei bleek bij de presentatie van een eerste conceptregeling al, dat er veel belangstelling is voor de nieuwe certificatieregeling, ook vanuit het buitenland (Duitse binnenvaartreders). ‘BHV voor Rijn-, Binnen- en Kustvaart’ voorziet in een grote behoefte.

Daarnaast is onlangs reeds voorzien in een certificatieregeling ‘Acute Zorg aan Boord’. Deze is zowel voor de beroepsvaart als voor de pleziervaart geschikt. Het persoonscertificaat wordt geaccepteerd door de British Royal Yacht Association (RYA), ten behoeve van hun vervolgopleidingen (zoals ‘Yachtmaster’).

Voor meer informatie over ‘BHV voor Rijn, Binnen- en Kustvaart’ klikt u hier.

Hebt u ook een goed idee voor een nieuwe maatwerk certificatieregeling op het gebied van BHV, Acute Zorg of aanverwant taakgebied? Neem dan gerust contact op met NIKTA.

Aan boord van MS Fluvius ontvingen de geslaagde deelnemers hun persoonscertificaat.

Bron: Nina van Someren

Delen mag: