Cursus BHV voor Rijn-, Binnen- en Kustvaart

De binnenvaart is een branche welke om maatwerk vraagt als het om BHV gaat!

 

De risico’s aan boord en het communiceren met veelal buitenlands personeel vraagt een andere aanpak in de hulpverlening.
Daarom is hier een speciale cursus voor ontwikkeld. De theorie is vertaald naar beroepsspecifieke zaken in de binnenvaart. U kunt dan bv denken aan;
– Het reanimeren van drenkelingen.
– Het alarmeren aan boord.
– Opvangen van hulpdiensten.

Deze cursus kan Incompany georganiseerd worden en wordt volledig voor uw organisatie op maat gemaakt vanaf minimaal 3 deelnemers.

Theoriedeel

De theorie wordt door middel van e-learning aangeboden. Dit scheelt u en uw medewerkers veel tijd. Waar met een ‘’normale’’ basis training 2 dagen voor nodig zijn, kan nu in 1 dag thuis of op het werk bestudeerd worden. De theorie van de e-learning is zeer laagdrempelig opgesteld en is goed te doen, ook voor mensen die opzien tegen ‘’leren’’ of dit al lang niet meer gedaan hebben. Weinig tekst, veel foto’s, filmpjes en veel praktijkvoorbeelden.
Het theoriedeel wordt afgesloten met een computer toets (meerkeuze vragen).

 

Praktijkdeel

Het praktijkonderdeel van deze cursus duurt 1 dag. De inhoud is uiteraard aan te passen aan u en uw wensen/behoeften. Bv Reanimatie van kind en baby, werken in nauwe ruimtes, gevaarlijke stoffen etc.
Het praktijkdeel vindt altijd plaats op een locatie waar we realistische situaties kunnen oefenen bv. iemand uit een stuurstoel halen of het reanimeren aan dek.

In de cursus komt aan bod

  • – Eerste Hulp verlenen

Onder andere: Reanimeren (van drenkelingen of reanimeren aan dek) & AED gebruik, verbandleer, herkennen van verschillende ziektebeelden bv beroerte en suikerziekte, verplaatsingstechnieken bv stabiele zijligging en noodvervoersgreep van Rautek.

  • – Het blussen van een beginnende brand

Het blussen van verschillende brandbare materialen met verschillende blusmiddelen.

  • – Het inzetten van een ontruiming aan boord

Hoe ziet een ontruimingsplan eruit? Hoe herken je vluchtwegen? Hoe benader je ruimtes?

  • – Het communiceren met medewerkers en hulpverleners

Welke verschillende communicatie middelen zijn er binnen het bedrijf? Hoe vang je de hulpverlening op? In welke opzichten verschilt het alarmeren en communiceren aan boord?

Kosten

Incompany aangeboden

De kosten zijn afhankelijk van het aantal personen en de locatie (reisafstand).
Om u een prijsvoorbeeld te geven zijn de kosten van een cursus voor minimaal 3 personen in de omgeving Maasbracht €260,- pp exclusief BTW, inclusief e-learning en certificaat. Bij meerdere deelnemers wordt de prijs per persoon goedkoper. Bv bij 6 deelnemers kost de cursus €185,- pp exclusief BTW, inclusief e-learning en certificaat.
Voor een vrijblijvende offerte kunt u het volgende formulier invullen of contact opnemen met Wilma van Sandijk.

 

Op inschrijfbasis

  • – Op inschrijfbasis zijn de kosten voor een basiscursus €200,- pp en voor een herhalingscursus €155,- pp exclusief 21% BTW, inclusief e-learning lunch en certificaat.
  • – De cursus vindt plaats bij minimale deelname van 6 personen.

 

Na de BHV cursus ontvangt u certificaat van het NIKTA.

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie?