Nieuws

Covid-19 protocol Cuore

Gelukkig komt er weer een datum in de buurt waarop ik ga beginnen met cursussen geven.
Deze krijgen wel een aangepaste vorm, ik ben ook nog in gesprek met de locaties over hoeveel mensen er tegelijk kunnen komen.
In ieder geval zullen er een aantal richtlijnen zijn waar we ons met zijn allen aan moeten gaan houden. Deze staan beschreven in het Covid-19 protocol van Cuore.
Wilt u alvast weten wat deze inhouden, dan kunt u dat hieronder lezen.
Het word allemaal wat anders dan anders, maar daarom zeker niet minder nuttig.
Ik hoop u snel weer te mogen begroeten!

Covid-19 Protocol Cuore

Vanwege de uitbraak van het Covid-19 virus heeft het RIVM een aantal nieuwe richtlijnen opgesteld. Uiteraard wil ik me hier aan houden en vraag ik aan u om u ook aan de richtlijnen te houden.

Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden Celsius of koorts (38 graden Celsius of hoger)? Of heeft u benauwdheidsklachten? Dan mag u niet aan de cursus deelnemen.

Heeft één van uw huisgenoten verkoudheidsklachten en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheidsklachten? Dan mag u niet aan de cursus deelnemen.

In bovenstaande gevallen word u verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met mij om door te geven dat u niet kunt komen. U kunt zich dan kosteloos op een nieuwe datum inschrijven.

Wanneer ik of een andere cursusleider last heb van bovenstaande klachten, zal de cursus worden verzet. Dit word zo snel mogelijk aan u doorgegeven, waarna er een nieuwe datum word gepland.

Bij aanvang van de cursus bent u verplicht uw handen te desinfecteren, desinfectiegel is aanwezig.

U bent verplicht regelmatig uw handen te wassen tijdens de cursus. Sowieso nadat u naar het toilet bent geweest, voor en na het eten en na het snuiten van de neus.

Hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog.

Er worden geen handen geschud.

Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Er zijn extra materialen aangeschaft om het oefenen zo hygiënisch mogelijk te maken.
Iedere cursist krijgt zijn/haar eigen pakketje met verbandmateriaal, hier zitten ook handschoenen in. Deze moeten verplicht worden gedragen, bij het oefenen met verband en bij het oefenen met reanimeren.

Er zijn meerdere reanimatiepoppen beschikbaar die na iedere cursist zullen worden voorzien van een schone gezichtshuid, nieuwe longen en worden schoongemaakt.

Voor het oefenen met verbanden zijn er kunstarmen en voeten beschikbaar, zodat men niet op elkaar hoeft te oefenen. Ook deze worden na iedere cursist schoon gemaakt.

Delen mag: