Nieuws

Update Corona virus

Door de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Corona virus heb ik helaas bijna al mijn activiteiten moeten stil leggen.
Zo snel als mijn vaste locaties weer open gaan zullen de cursussen op die locaties weer doorgaan.
Wat betreft de cursussen bij mensen aan boord/thuis, deze kunnen doorgaan mits er niemand aanwezig is die ziekte verschijnselen vertoont.
Het zal wel een enigszins aangepast programma betreffen vanwege het verzoek van de overheid om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Verder volg ik de richtlijnen van het RIVM zoals u hieronder kunt lezen.

Gaat de (reanimatie)cursus door, dan is het belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:
Was je handen regelmatig
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
Geen handen schudden.

Oefenen in het geven van beademingen

Het nieuwe coronavirus wordt overgedragen door hoesten en niezen. Het besmettingsgevaar ligt veel meer in het met meerdere personen aanwezig zijn bij een cursus dan bij het specifiek overdragen via indirect contact door het om de beurt oefenen met mond op pop beademing waarbij dezelfde gevaren en risico’s gelden in feite ook in een regulier griep seizoen.

De oefenpop dient wel na iedere gebruiker adequaat en volgens voorschrift van de leverancier te worden gereinigd. Ook handhygiëne en standaard maatregelen zoals hierboven beschreven zijn tijdens het oefenen belangrijk. Bij reanimatiepoppen waarbij kandidaten met elkaars ademhalingslucht in aanraking kunnen komen, is de mogelijkheid van besmetting niet helemaal uit te sluiten.

In het geval er wordt gedesinfecteerd met alcohol is de werkwijze als volgt: De alcohol 70% dient met een hydrofiel gaas te worden aangebracht, waarna een voldoende droogtijd in acht wordt genomen. De droogtijd is een belangrijke factor in het effect van de desinfectie. Het gebruik van alcohol tissues wordt afgeraden omdat alcohol snel verdampt en dus uit het gaasje verdwijnt en de desinfectie onvoldoende kan zijn.

Verbandmiddelen die gebruikt worden zijn voor persoonlijk gebruik en worden na gebruik weg gegooid.

Mocht u hier nog vragen over hebben dan mag u altijd bellen of mailen. TEL: 0622328481 E-MAIL: wilma@cuorereanimatie.nl

Delen mag: